معرفی رشته‌ها

رادیوبیولوژی: هر آنچه در مورد این رشته باید بدانید

همه چیز در مورد رشته رادیوبیولوژی

رادیوبیولوژی: هر آنچه در مورد این رشته باید بدانید

معرفی

رادیوبیولوژی علم مطالعه‌ی اثرات پرتوهای یونیزان بر محیط‌های بیولوژیک و موجودات زنده می‌باشد. با توجه به استفاده‌ی روزافزون از انواع پرتوهای یونیزان با انرژی‌های مختلف در صنعت و حوزه‌ی علوم پزشکی و با توجه به آسیب‌ها و عوارض ناشی از پرتوگیری در محیط‌های زنده، لازم است بشر به مطالعه‌ی دقیق آثار پرتو بپردازد و دانش و آگاهی خود را در این مورد گسترش دهد. از کاربردهای ویژه‌ی این حوزه می‌توان به بررسی آثار پرتوگیری از انواع پرتوهای یونیزان، آهنگ دوز، دوز و … بر بافت‌های سالم و توموری اشاره کرد که منجر به ارائه‌ی روش‌های جدید در پرتودرمانی و افزایش بازده درمان سرطان گردیده است.

 

همه چیز در مورد رشته رادیوبیولوژی

امروزه در سراسر دنیا و در کشور ما اهمیت گسترش این دانش بیش از پیش آشکار شده است و بررسی مسیرهای متفاوت و نقش مواد مختلف در القای این مسیرها در کنار پرتوگیری در مطالعات مختلف مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و لبه‌های علم در حوزه‌ی رادیوبیولوژی با سرعت در حال گسترش است.

تحصیل در رشته رادیوبیولوژی

تحصیل در رشته رادیوبیولوژی

در کشور ما، رشته‌ی رادیوبیولوژی در مجموعه‌ی فیزیک پزشکی و از شاخه های علوم پزشکی به شمار می‌رود که اولین مقطع تحصیلی آن کارشناسی ارشد است و تحصیل در دانشگاه‌های کشور در مقطع کارشناسی در این رشته امکان پذیر نمی‌باشد.

چه دانشگاه‌های پذیرش رشته رادیوبیولوژی در مقطع کارشناسی ارشد دارند؟

در جدول مقابل لیست دانشگاه‌های پذیرنده رادیوبیولوژی در مقطع کارشناسی ارشد در سال 1401 به تفکیک روزانه و شهریه‌پرداز آورده‌شده است.

لیست دانشگاه‌های پذیرنده رادیوبیولوژی در مقطع کارشناسی ارشد
چه داوطلبانی می‌توانند در آزمون کارشناسی ارشد رشته رادیوبیولوژی شرکت کنند؟

دانشجویان فارغ التحصیل رشته‌های زیر می‌توانند در آزمون کارشناسی ارشد رادیوبیولوژی وزارت بهداشت شرکت نمایند:

کارشناسی تکنولوژی پرتوشناسی، تکنولوژی پرتودرمانی، تکنولوژی پزشکی هسته ای، فیزیک، شیمی، زیست شناسی سلولی مولکولی، مهندسی هسته ای (گرایش پرتو پزشکی)، بیوفیزیک، ژنتیک

درس‌های رشته رادیوبیولوژی در مقطع کارشناسی ارشد


به طور کلی این رشته درمقطع کارشناسی ارشد دارای 38 واحد درسی است که 20 واحد آن دروس تخصصی اجباری، 12 واحد دروس اختصاصی اختیاری و 6 واحد پایان نامه می‌باشد.

جدول مقابل شامل دروس اختصاصی اجباری(core) برنامه آموزشی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته‌ی رشته‌ی رادیوبیولوژی می‌باشد:

دروس اختصاصی اجباری(core) برنامه آموزشی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته‌ی رشته‌ی رادیوبیولوژی

بازار کار رشته رادیوبیولوژی

با توجه به مطالب ذکر شده، نیاز به دانش آموختگان در رشته‌ی رادیوبیولوژی در سراسر دنیا به خوبی احساس می‌شود. کار در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی به عنوان یک مدرس و محقق در زمینه‌ی علم رادیوبیولوژی و دانش مرتبط به آثار بیولوژیک پرتوگیری بیشترین موقعیت‌های شغلی پیش روی دانش آموختگان این رشته در کشور ما را فراهم می‌آورد.
همچنین در کشورهای توسعه یافته، بهره‌مندی از یک متخصص رادیوبیولوژی در بالین و در مراکز رادیوتراپی به منظور بررسی و گسترش روش‌های درمانی جدید سرطان هم رواج دارد و فارغ التحصیلان این رشته در هر جای دنیا می‌توانند شغل ایده آل خود را بیابند.

فعالیت‌های آموزشی رادیوبیولوژیست‌

سخنرانی‌های علمی درخصوص موضوعات مربوطه.

برگزاری کارگاه‌های آموزشی.

استفاده از روش‌های تدریس عملی در آز مایشگاه‌ها و بخش‌های درمانی.

فعالیت های آموزشی رادیوبیولوژیست
فعالیت‌های پژوهشی رادیوبیولوژیست

عمده‌ترین فعالیت‌های دانش‌آموختگان در این نقش عبارت است از: مطالعه، تحقیق، طراحی، ساخت و بهبود سخت‌افزاری و نرم‌افزاری دستگاه‌های تشخیصی درمانی و آزمایشگاهی.
توسعه و بهبود تکنیک‌های تشخیصی، درمانی و آزمایشگاهی

فعالیت های پژوهشی رادیوبیولوژیست
برای شرکت در دوره جامع آمادگی کنکور کارشناسی ارشد رادیوبیولوژی، از طریق فرم زیر با ما در ارتباط باشید
نام و نام‌خانوادگی(Required)
کلمه عبور(Required)

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *